Web Sitesi için 5 Altın Kural
WhatsApp
Yükleniyor...

Web Sitesi için 5 Altın Kural

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Web Sitesi için 5 Altın Kural
30 Nisan 2019, 12:36 0 Yorum 448 Okuma

Web sitesi oluÅŸtururken dikkat edilmesi gereken temel noktaları es geçmek pek doÄŸru bir yaklaşım deÄŸil. Günümüzde bir çok kullanıcı web sitelerini ÅŸekillendirirken ilk sıraya arama motorlarını koyarak ilk yanlışa adım atıyorlar. Maddelere geçmeden önce ÅŸunu belirtmemiz gerekiyor ki ilk sırada arama motorlarından ziyade hedeflediÄŸiniz kitle olmalı ve internet sitesi tasarımı bu doÄŸrultuda yapılmalı.Bu aÅŸamadan sonra da aÅŸağıdaki 5 altın kurala dikkat etmeniz oldukça önemli.

Tasarım
Ä°lk görüntü yani ilk izlenim önemli. Bu nedenle web sitenizin tasarımının çok karmaşık olmaması gerekiyor. Ziyaretçi siteye girdiÄŸi zaman menü konumu, reklam konumları ve içerik çok karmaşık bir ÅŸekilde karşısına çıkmamalı. Daha hedefe yönelik, doÄŸru renklerin seçildiÄŸi ve anlatılmak istenilenin hem görsellerle hem içerikle uyumlu bir ÅŸekilde sunulması gerekiyor. Günümüzün trendi ise sadelik ve ulaşılabilirlik. Açıkası bu tasarım bakış açısının uzun müddet devam edeceÄŸini düÅŸünenlerdeniz.

Yazılım
Web tasarımı problemsiz hallettikten sonra yazılım kısmı devreye giriyor. Bu nokta site güvenliÄŸi ve kullanılabilirliÄŸi açısından önemli. Bir web sitesinin iyi olması tasarımından ziyade çalışmasıyla ölçülür. Çünkü tasarım göreceli bir kavram. Herkese göre güzeli yapmak oldukça zor. Ama herkese göre kusursuz çalışanı yapmak ise bir gereklilik. Çalışması gereken formların hatasız iÅŸlemesi veya yapılan linklemelerin sorunsuz bir ÅŸekilde yönlendirilmesi kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli noktalar.

Optimizasyon
Web sitenizin hem tasarımsal hem de yazılımsal olarak arama motorlarına optimize edilmiÅŸ olması her zaman bir adım önde olmanız anlamına geliyor. Bu noktada baÅŸta söylediÄŸimiz hataya düÅŸmeden yani web sitesini sadece arama motorları için yapmadan, ziyaretçileriniz için yaptığınız web sitesini arama motorları için optimize etmelisiniz. Bu noktada arama motorlarının dikkate aldığı bazı teknik kriterler var. Kullanıcı deneyimine zarar vermeden bu kriterleri web sitenizde mutlaka uygulayın.

Mobil ve Tablet Uyumu
Bu noktaya ilgili yazıların tamamında deÄŸiniyoruz. Cihaz kullanımı artık mobil kullanıma doÄŸru hızlıça deÄŸiÅŸkenlik gösteriyor. Bu nedenle web sitelerinin mobil uyumlu olması artık bir öneriden ziyade gereklilik halini aldı diyebiliriz. Web siteniz mobil uyumlu mu sayfamızı ziyaret ederek gerekli testleri yapabilir ve hatalar varsa kendinizi geliÅŸtirme fırsatı bulabilirsiniz.

Teknik Destek
Åžayet web sitenizi dışarıdan hizmet alarak yaptırıyorsanız bu nokta oldukça önemli. Altyapı güncellemeleri, yedekleme, içerik güncelleme desteÄŸi gibi konularda hizmet aldığınız yerden mutlaka destek de alabilmelisiniz. Uzun vadede desteÄŸi olmayan veya güncellemeleri düzenli olarak yapılmayan web sitelerinde teknik sorunlar yaÅŸayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum